Bebeğimi Beslemek

Konu Ada Deniz olunca annesi ilk olarak ne yazar? Tabiki beslenme"me"!!
Bana sorsalar, Çocuk büyütmenin en zor yanı nedir? diye hiç düşünmeden yemek yedirmek derdim.

Uykusuzluk, yorgunluk, endişe, panik, heyecan, merak hepsi benim kontrolumle daha acısız bir hale gelebilirken, senin istahsızlığın ve yemek yemeye karşı olan direncine yapabileceğim hiç birşey olmuyor.

İlk doğduğun günden başlarsak bugün 28 Nisan 2015, değişen hiç birşey yok hala zorla ağzına yemek tıkmaya çalışıyorum. Belkide en büyük hata burda ama elimde değil senin birşeyler yediğini görmeden hiç içim huzur bulmuyor. Beynimdeki tüm kan çekiliyor gibi oluyor. Sende haklısın aslında sen karar vermiyorsun ki ne zaman / ne yiyeceğini.

Bizim belirlediğimiz, tahmini acıkma sürene göre, saatlerde uygun gördüğümüz vitamin ve proteince kuvvetli karışımlı yemekler senin öğünün oluyor. Ama sende hiç gayret göstermiyorsun ki… önüne koyduğumuz yemek parçalarına biraz daha ilgi gösterip yemeye çalıştığını görsek belki bizde kendimize yaptığımız bu işkenceden vaz geçip senin çatalla yemek yemeni destekleyeceğiz.

Belki bundan sonra olur be Ada nedersin? Makarna ile aran iyi aslında o tontiş ellerinle tuttuğun makarnaları ağzına götürüp yeme çalışmandan çok memnunum. Aynı şekilde omlet, patates ve ekmek kemirişlerinde çok başarılı, tek sorun bunların senin bir avucunu geçmeyecek miktarda olması.İçinde et, süt ve protein içeren gıdaların yer almaması. Bu yazıyı okuyan annelere soruyorum siz nasıl yapıyorsunuz?

20 aylık çocuğunuzu nasıl besliyorsunuz? Kendi haline bırakıp ne kadar yerse yesin deyip arkanızı mı dönüyorsunuz? Kahvaltısını nasıl yapıyor mesela? Öğlen ne yediriyorsunuz? Akşamları sizinle yemek yiyor mu? Gece biberonu veriyor musunuz????

Haydi anneler parmaklar çalışsın biraz 😄 önerilerinizi bekliyoruz kızımla 😄

Licensed under CC BY-NC-SA 4.0
Son güncelleme 28 Apr 2015 20:51 UTC
comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı