Aşı, 10 Şubat 2014

Minik kuzucuma bugün 4 tane ası yaptılar!!!! 🥺

10 Şubat demişti Kıymet Hemşire en son gittiğimizde, bir sonraki ası tarihi için. Oh be daha iki ay var minnosumun aşılarına demiştim ki günler sular seller gibi geçtiği için geldi çattı o acı gün. Acı gün diyorum çünkü senin öyle ağlamana hiç dayanamıyorum 🥺 Sabah erkenden kalkıp hazırlandık, bende bir hüzün bir sıkıntı sorma gitsin… Baban hemen durumu anladı tatbiki hiç kaçar mı 😄 üzülme bak minnosumun büyüdüde 6. Ay aşılarını oluyor saglikla dedi, benim gözler hemen doldu yine…

Carcabuk hazırlayıp yola koyulduk, Alacaatli köyündeki Aile Saglıgı Merkez’ine gittik, kısaca saglık Ocağı’na. Yol boyunca çok ağlamaman için dua ettim, inşallah çok canı yanmaz diye. İçeri girip bir müddet bekledikten sonra Kıymet hemşire göründü, yanına gidip biz geldik dedim, bizi içeri buyur etti. Hap kadar minik bir oda, üzeri pembeli ayili bir musamba kaplı sedyenin üzerine seni yatırdık.

Önce kilonı ölçtük, elbiselerine 7100 civarindaydin. Bu da tahmini 6800 civarında olduğunu gösteriyordu. Yine % 25 lik araliktasin demekti… Evet bebeklerin gelişimini gösteren bir tablo, yüzdelere göre annelerin canını sikmaktan başka bir hayrını görmediğimiz bir eğri!!! Sen kilo olarak biraz zayıf bir bebeksin iştahsızlığa bağli zayıflık!!! Verilen mamayi ağzında dakikalarca yutmadan tutabilmesin sonucu bu 7100!!!! Ben kastikca sen tükürüyorsun agzindakileri…

Neyse bu konulara daha cok deginiriz biz donelim ası mevzusuna; kilo boy ölçümünün ardından (bu arada boyun 66 cm çıktı, eğer doğru ölçtüyse boyun %75 lik dilimde Bu da sevindirici bir durum 😄 Daha sonra Hemşire Hanım asilarinı tek tek çıkardı meydana dizdi yanyana, 3 tanesi bacaktan vurulacak, biri ağızdan damla seklinde olacak dedi.

İlk olarak 2 damlalik cocuk felci asini damlatti agzina. 2 damlacik. Sonra seni yattığın yerde bacakların çıplak kalacak sekilde soyduk, o pamuk butlar çıktı meydana 😄) ama benim icim kan ağlıyor… Hemşire iğneyi hazırlayıp bacaklarini sıkıca tutmamı söyledi, sen ilk iğnenin acısı ile bir feryat patlattın daha soluklanmadan hemşire aynı bacağına hemen ikinci iğneyi sapladi, senden yine bir çığlık 🥺 baban bu arada sana tependen bakıp ağlamaman için olanca sevgisiyle seslenip tesellimetmeye çalışıyor.

Biraz sakinleştikten sonra diğer bacağına pinomokok (zatürre asını) yaptı. Senden bir haykırış daha geldi acıdan yüzün kirpikmizi oldu, minik gözlerinden yas akti 🥺 Neyseki bu sondu, kısa süren bir ağlamanın ardında kendine geldin hemen üzerini giydirip kucağıma aldım seni, sarıldım öptüm… Babanda etrafımızda dönüp duruyordu senin ağlamaman için… İiimizi bitirip ayrıldık ordan hızlıca, guzel arabamıza binip evimize geldik. Şimdi sırada ateş takibi var. Bir elimizde ateş ölçer, bir elimizde su dolu biberon ateşinin çıkmaması için dua ediyoruz.

Şu an saatimiz 16:20 ateşin yok çok şükür. Gecen sefer saat 7 gibi yükselmeye başlamıştı, 38 dereceyi görünce hemen ilacını vermiştik daha fazla yükselmemesi için. Sen şimdi babanın kucağında dolaşıp etrafı inceliyorsun, hafiften bir de mizmizlanma başladı, aşıların verdiği kırgınlıktan olsa gerek. Akşama nöbete teyzen eşlik edecek, iş çıkışı bize gelecek ve bizde kalacak. Daha önceki aşılarındada o hep bizimle nöbeti paylaşmıştı. Bugün yine sana kıyamadığı için gelecek.

Dilerim ateşin çok yükselmeden bu gunü ve geceyi de atlatırız minnosum. Tüm gün ve gece boyunca annecin, babacin ve teyzecin yani basından hiç ayrılmayacak askım…. Seni seviyorummmmm.

– Annen

Licensed under CC BY-NC-SA 4.0
Son güncelleme 29 Apr 2015 20:39 UTC
comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı