4. Yaş Günü Sonrası ...

Adacık 4. Yaş günün kutladık. Artık herşey daha kolay ve paylaşılabilir oldu seninle. İletişimin güçlendi, konuşman daha anlaşılır oldu. Sürekli soru sorup duruyorsun.

Neden… neden… neden?

Bazen bizi güldürmek için ısrarla neden diye soruyorsun, sanırım hoşuna gidiyor bizi böyle sıkıştırmak. Geçen yıl bu zamanlar kreşin ilk günleriydi. Hep birlikte yeni bir sürece girmiştik. Yeni bir ortam, yeni çevre, yeni düzenler, kurallar, arkadaşlar…

lk aylarda, alışma döneminde oldukça hasta oldun. Sen başta olmak üzere tüm aile seninle birlikte perişan olduk. Her hafta hastaneyi ziyaret ediyorduk mutlaka.Bedenin yeni ortama uyum sağlamayı öğrenene kadar 5-6 ay geçti. Baharda biraz daha toparlamıştık kendimizi. En azından hastalık aralarındaki süre biraz açılır olmuştu 😄 Baharla birlikte kreşin havası iyice sardı hepimizi, oyunlar, şarkılar, danslar,gösteriler, etkinlikler… Kreş seni çok olgunlaştırdı. Artık bebeksi havandan kurtulup, çocuk daha doğrusu birey olmanın tadını çıkarmaya başladın. Kararların, yorumların, taleplerin var. Evde varlığını hissettiren, hakimiyeti elden bırakmamaya gayret eden bir tarzın var. Ama babanla ben bu haline bayılıyoruz. Evin her köşesi seninle anlam kazanıyor Adacım.

Sesinin ile evimiz neşeleniyor. Son bir yıldır rutindeki hafta içi hayatımız şöyle; sabahları birlikte okula gidiyoruz, seni kreşe bırakıyorum. Akşam iş çıkışı gelip alıyorum ve eve dönüyoruz. Yemek oyun ve uyku… Sabah okula gitmek üzere yaptığımız hazırlıklar oldukça zor geçiyor. Senin kıyafet seçimindeki buhranların, saçının toplanması hangi tokayı takıp, hangi oyuncağı okula götüreceğin konusundaki tartışmalar… Elbise giymek için benimle yaptığın inatlaşmalar… Kahvaltı süreci ve nihayetinde evden çıkış hazırlıkları. Hepsinin dünya kadar çok hikayesi var. Bu sene her şey biraz daha kolay başladı.

Artık ikimizde tecrübe edindik sanırım. Anlaşmazlıkları orta yol ile çözüme kavuşturup daha hızlı hareket edebilir olduk. Güzel ve uzun bir yaz tatili geçirdik birlikte. Bol deniz havası alıp yeni mekanlar gördük birlikte. Yaz çok iyi geldi sana. Çok büyüdün çok keyif aldın. Boyun 96 cm, kilon 13.3 civarında. Resim yapmayı ve müzik dinlemeyi çok seviyorsun. En sevdiğin şarkılar Harun Kolçak “yanımda kal”, Pilli Bebek “siyah beyaz”, Tarkan’dan “yolla” 😄 şarkıda geçen yolla kaderim yolla cümlesindeki kaderimi kabilim olarak seslendirmene bayılıyorumm.

Sıla’nın ‘yan benimle’ şarkısının da çok seviyorsun. Odanda oyun oynamaktan büyük keyif alıyorsun. Minik Play mobilleri yemek düzeninde dizip masalar hazırlamaktan çok hoşlanıyorsun.Ponyler bu aralar favorilerin arasında.Kitaplarını incelemeyi çok seviyorsun. En sevdiğin çizgi filmler “Mia ve Ben” (oradaki peri karakterinin kendin olmasını çok istiyorsun, en büyük hayalin onlar gibi kanatlarının olması ve uçabilmek). Karlar Kraliçesi Elsa’yı da es geçmeyelim. Oyuncaklarımızın çoğunda Elsa ve Olaf figürleri yer alıyor.

Gezmeyi, alışverişe gitmeyi çok seviyorsun. Oyun parkları ve oyun alanları senin ilgi alanında.Bu sene okul yerine benim iş yerime gelmeyi çok istiyorsun. Yaz döneminde bir kaç gün ofisimde vakit geçirdiğin için burası sana daha cazip geliyor. Orası ikimizin iş yeri değil mi anne diyorsun 😄 Dilerim bu senimiz daha güzel ve sağlıklı geçer. Şimdiden sana yeni döneminde başarılar diliyorum güzel kızım. Herşey gönlünce olsun …

Kalp çarpıntım, seni seviyorum 😄

– Annen

Licensed under CC BY-NC-SA 4.0
Son güncelleme 08 Sep 2017 18:45 UTC
comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı