30. Ayında Ada Deniz ve Halleri

Hergün onlarca şey geliyor aklıma yazmak için, sözlerin, hallerin, dansların, hırçınlıkların…. Of off say say bitmez Adacım. Bugünlerdeki popüler hareketlerinle başlayım en iyisi; Boll boll kapris hırs ve sinirlilik durumun…

Durup dururken olmadık şeylere kızabiliryorsun. Odaya girerken lambayı niye ben yakmışım aslında sen yakacakmışsın. Tüm sinirinle bağırıp ağlayıp önce ışıkları söndürüp tekrardan kendin yakıyorsun ama sinirin yine de geçmiyorJ Kreşten çıkarken eline yapıştırdığın nohut tanesi kadar stickerın yerinde olmadığını fark edip tüm kreşi ayağa kaldırıyorsun… vaviiiii birşey yokkk vaviii bişeyi daybettimmmm…Yenisi ya da aynısı bulunup gelene kadar istiyom da istiyommmm. Benzerini de kabul etmiyorsun ebatı ebatına, rengi rengine aynı olacak illa. Evin kapısını anahtarla kendin açmak istiyorsun ama yapamayınca kıyamet kopuyor yine bir ağlama faslı, eve girdik ayakkabılarını çıkartmakla çıkartmamak arasında sinir yapıp benim yardımımı kabul etmeden soyunmaya çalışıp, başarısız olunca yine yaygara koparıyorsun. Ben çıkart dersem asla çıkartmazsın, olmassss çıkartmıcam bennn giycem dersin. Çıkartma tamam sen bilirsin deyincede olmassss ben çıkart istiyom diye bağrıyorsun.

Gece ansısızn uyanıp bize bağırıp çağrıyorsun, yanyana yatıyorsak tekme tokat saldırıp sinir kusuyorsun…İzin versek 3 biberon süt içeceksin uykuda. Bitince yenisini istiyorsun, biz yapmayıncada süüüüt istiyommm banane süttt istiyom diye utturuyorsun. İstediğin olmayınca  ama men istyommm yütveeenn  yoluuurrr diye duygu sömürüsü yapıyorsun. Ben araba kullanırken arka koltuktan sürekli cazırtı çıkartıp problem yaratıyorsun. Anne bana bak, böyle yappp, yüzüme bakkk, el salla, hadi bir daha kornaya basss. Işıklar yandımı, pili var mı ışıkların… Yok kreşe geri dönelim, evden çıktıysak eve geri dönelim… Arabadan inerken montunu, evden çıkarken ayakkabılarını giymek istemiyorsun, saçını toplatmaz taratmazsın, makine ile kurutturmazsın,dişlerini kendi başına fırçalamaya çalışıp fırçanın suyunu emersin ancakJ Banyoda yüzüne su gelince gözüm yandı gözüüümmm…  sen yagış yaptın anneeee yangış diye beni azarlarsın…

Evin her tarafına bant yapıştırıp, ben sepişmek (yapıştırmayı bu şekilde söylüyorsun) yapıyodumm çok seviyodumya… deyip elindeki bantları oraya buraya yapıştırıyorsun. Çıkartmaya kalkarsamda koşup tekrar aynı yere yapıştırmaya çalışıyorsun. Okulda sana verilen kağıttan gülen yüzleri yakana yapıştırıp, yapışkanı geçene kadar çıkartıp takıp, artık tutmaz hale gelincede ben sepişmekk istiyommmm yütfenn yolur çok istiyommm diye yaygarayı basıyorsun.

Çizgi film karakterleri gibi uçmak istiyorsun, Benn uçuyııımmm olur mu anne men uçmak istiyommm.Uçamayınca üzülüp uçuyumm nooolurrr diye bizden yardım istiyorsun. Bizde sana çok yersen çok büyürsün kanatlarında büyürse uçarsın dedik. Bir öğün etkili oldu sonrasında bu cümle bizi perişan etti. Yemek yedim büyümüş mü danatlarım annne? Darnım duymuş muuu? Mavi kot tulumuna bayılıyorsun her gün mavi olan giyelim mi diyorsun. Bu aralar söylediğin çok tatlı cümlelerse şöyle, babanla mest oluyoruz sen konuşurkenJ Sen burda bekle beni hemen gelicem mammamııııı? Yok gerek yok, “Galiba” ile başlayan “sanırımla” biten cümleler Sakın korkma ben burdayım baba burda, mamam mı? Okulda sana Ada Deniz diyorlar sende ve gelip bize Anne Deniz, Baba Deniz diye hitap ediyorsun.

Çikolata yemek istediğinde elinle 3 işareti yapmaya çalışıp  bitane daha yokkk, üç tane deyip duruyorsun. (ben sana bir tane yiyebilirsin dediğim için sen peşin peşin benim cümlemi kurup arkasından 3 diyorsun) Anne yooomuş? Baba mı aramış, aa baba mesaj atmış hadi bakalım… Yakalamaya oynayalım mı , ye dersin? Oyuncağımı men daybettim bulamıyom, yerde olabilir, duş aldı ditti. Canım annemmm, seni çok seviyodummmm. Sakın gitme olur mu yanımda kal. (Geceleri uyurken genelde söylüyorsun) Çaya bayılıyorsun, bardağını kafana dikip bitirip, olanca sevimli halinle sesini inceltip; Birtane daha çay koyar mısın yütfennnnn? Diyorsun. Ben yemek yemicem, şunu beğenmedin, hepsini beğenmedim. Elinle tabağı uzağa itip, baba yesin diyorsun. Kaplumbağaya daplumbaaa diyorsun. Makarnaya pilav, çikolataya çukulak, dedenin arabasına vuvu vuvv diyorsun. Aaa aklıma bişey geldi bak şimdi yapıcammm! Herkes aynı şeyi yapsın 😄 (birlikte çayı yudumlayıp yemek yerken) Kırmızıda dur, yeşilde geçççç Cumhuriyet Bayramı öncesi ezberlediğin şiiriokuyorsun.

Bize sorarmısın çocuklar, Cumhuriyet ne demek, işte bastığımız toprak, aydıldızlı bayrak… Ben yıkanmıyım, duş almıyım, burayı yıkama olur mu anne (saçını göstererek)

Babanla çalışma odasında müzik dinleyip şarkı söylemeyi çok seviyorsun, koltukta yatakda zıplamaya bayılıyorsun. Favori yemeğin kakaolu puding ve pestil… Seni çok seviyorum prensesim…

Licensed under CC BY-NC-SA 4.0
Son güncelleme 10 Nov 2016 13:27 UTC
comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı